Zabkeksz

 

Ezt a receptet Szabó Jucu 5 Hozzávalós reggelik könyvéből hoztam Nektek. Jucus receptjével már találkozhattatok az oldalon és úgy érzem nem is ez lesz az utolsó tőle. Többek között azért sem, mert most jelent meg az első könyve, amiben szuper 5 hozzávalós receptek vannak. Gyorsan elkészülnek és szerintem igazán egyszerűek. Úgy ahogy van gyönyörű az egész könyv, a fotók, a kivitelezés, szóval egy igazán ízléses és könnyen használható recept gyűjtemény lett, ezúton is gratulálok Jucus 🙂 Már meg is van a következő kiszemeltem, amit hamarosan hozok is, de addig is jöjjön a zabsüti, ami eredeti nevén, a könyvben Áfonyás, vaníliás zabkeksz, de áfonya híján, én most aszalt szilvával készítettem, de nem szerettem volna ennyire átnevezni, hiszen ez Jucus receptje, szóval így lett belőle sima zabkeksz.

 

Domi hét elején itthon maradt, nem ment oviba, úgyhogy együtt készítettük el a sütit, amíg Lili aludt. Régen imádta a zabpelyhet reggelire, de mostanában azt mondja ő ezt nem szereti. Igazából szerintem csak nincs kedve megkóstolni, de nem is eröltetem, mostanában sok mindenről ez a véleménye 😀 Aztán ha mégis megkóstol valamit az esetek többségében rájön, hogy mégis finom, szóval most kivárok. Ebbe a kekszbe viszont ő szórta bele a zabpelyhet is és meglepő módon meg sem említette, hogy ezt ő nem szereti, úgyhogy bizakodó voltam. Igazából minden hozzávalót csak össze kell keverni egy masszává, úgyhogy nyugodtan próbáljátok ki ti is gyerekkel, szerintem még élvezi is fogja, hogy a végén lehet maszatolni, amíg elkészítitek a kis korongokat.

Hát erre gondoltam 🙂 Mi nagyobb korongokat készítettünk, mint az eregedi receptben, mert úgy gondoltam ennek jobban fog örülni a kis családom. Ja és rögtön dupla adagot készítettünk, de itt most az eredti, könyvben szereplő hozzávalókat és arányokat fogom leírni Nektek, de mivel nagyon finom és nálunk egyből elfogyott (a dupla adag) javaslom készítsetek ti is egyből többet.

Hozzávalók

  • 1 érett banán
  • 1,5 evőkanál mandulavaj
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 4 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 vaníliarúd
  • zabpehely

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Az áfonyát, vagy esetemben aszalt szilvát vágjuk apróra, a banánt törjük össze villával.
  3. Kaparjuk ki a vaníliarúd magját, majd a kókuszzsírral és a zabpehellyel keverjük össze.
  4. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és kézzel formázzunk 12 egyforma golyócskát. Majd lapítsuk őket fél centis korongá.
  5. Tegyük a meleg sütőbe és 10 perc alatt kész is.

Iratkozz fel a híreinkre

és elküldjük a legfrissebb recepteket, információkat.

Sikeresen feliratkozál

Pin It on Pinterest

Share This