Testvéri szeretet

Néha még azt sem hiszem el, hogy már ketten vannak, annyira gyorsan telik az idő, még csak most születtek, de már ölelik egymást és kezdenek együtt játszani. Na persze csak a maguk módján, hiszen Lili még csak most lesz 8 hónapos, Domi pedig már elmúlt 3 éves. De annyira csodálatos látni azt a kapcsolatot ami köztük van. Azt az őszinte, tiszta szeretetet amit egymás iránt éreznek. Persze amikor épp kedvük van egymáshoz J, mert náluk még ez is szívből jön.

De amikor mind a ketten a másikra vannak hangolva, akkor hihetetlen amit leművelnek. Lili már mindenre figyel és reagál is. Domi pedig imádja ha visszajelzést kap másoktól, persze leginkább pozitívat. Ez a két dolog együtt pedig azt eredményezi, hogy amikor Domi látja, hogy Lilinek tetszik valami amit ő csinál, akkor folytatja és folytatja, csak hogy lássa a huga arcán azt az ősznte, igazi mosolyt és hallja a kacajt ami boldogsággal tölti el őt. Imádom ilyenkor nézni őket. Van amikor, sikerül megörökítenem ezt a játékot köztük, de sokszor inkább kiélvezem a pillanatot, mint hogy a telefonért nyúljak és azzal foglalkozzak, hogy videózzak, pedig késöbb tudom, hogy olyan jó lenne visszanézni, de akkoris sajnálom elszalasztani akár egyetlen másodpercét is! Részese szeretnék lenni amennyire csak lehet a kettőjük között kibontakozó őszinte csodának.

Amikor megtudtam, hogy Dominak kistesója lesz és ahogy egyre közeledett a szülés nem tudtam mire számíthatok majd. A tesók sokször „ölik” egymást, ezt mi is végigjártuk a bátyjámmal, mint ahogy sokan mások is, és gondolom nálunk is eljön majd ez az időszak, de most nem itt tartunk és imádom J Szóval amikor Lilkó megszületett annyira kíváncsi voltam, hogy hogy fognak viszonyulni egymáshoz. Domi vajon féltékeny lesz? Már az első pillanattól kezdve szerelem lesz köztük, vagy épp ellenkezőleg? Hallottam olyat is, hogy a nagytesó az anyukán vezeti le a feszültséget, de van, hogy a kistesón. Na azzal nem tudom mit kezdtem volna, ha őt kezdi el ütögetni. Szerencsére nem így lett. Nyilván érezte, hogy kevesebb figyelmet kap, mivel ott van egy másik kis élet, de próbáltuk mindig nagyon dícsérni amikor megsimogatta, vagy puszit adott neki, és próbáltunk neki annyi figyelmet szentelni amennyi csak tőlünk tellett. Nálunk úgy jött ki a féltékenység, hogy hisztisebb volt egy kicsit, illetve pár hónap elteltével Domi mindig átvándorolt hozzánk éjjel, vagy nekem kellett mellé befeküdnöm és ott folytatnom az „alvást”, na de ez egy másik történet. Szóval volt egy hisztisebb, érzékenyebb korszaka, de szerintem ez teljesen normális és nyilván nem őt kellett ezért hibáztatnunk, hanem nekünk kellett sokkal türelmesebbnek lenni vele.

Amikor Lili még nagyon pici volt nem mutattak egymás iránt akkora érdeklődést, gondolom mert nem tudtak egymással mit kezdeni. Domi mindig puszilgatta, simizte és szemmel tartotta őt, Lilkó pedig csak figyelte Domit, de azt viszont nagyon. De most, hogy már Lili is áll és különféle reakciókat vált ki belőle Domi és kiabál, beszélget a maga kis nyelvén, ja és persze azzal, hogy mászik, elér mindent amit csak szeretne, na most kezd kinyílni neki a világ és ezzel együtt úgy látom a kettőjük közötti testvéri kapocs is. Domi is érzékeli, hogy már egyre több mindent lehet Lilkóval csinálni, már megfogja, arrébb teszi, amitől én néha „szívbajt” kapok, mert hát ezt nem mindig a legfinomabb mozdulatokkal végzi (de szerintem a második gyerek mindig strapabíróbb lesz). Van, hogy csak azért ugrál, hogy lássa ahogy a kistesója örül neki, amit Dominak mondjuk nem nehéz elérnie, ugyanis szinte bármit csinál a huginak mindig tetszik és ezt igen aktívan ki is mutatja, szóval nem tudom melyikük élvezi jobban ezt az egészet, de az biztos, hogy ezt látni nekünk, szülőknek tényleg egy igazi csoda.

Julcsi