Paleo rumos, diós, csokis csavart rúd

Be kell, hogy valljam, volt egy rövid időszak, amikor elhanyagoltam az otthoni sütögetést, és amióta újra visszatértem és tevékenykedem ebben azóta viszont nem fotózom le. Csak csinálom és az esetek nagy többségében a gyerekek már eszik is. Viszont most, végre eszembe jutott és még időben meg is csináltam a fotókat, szóval végre itt egy újabb édes bejegyzés, ami ráadásul annyira, de annyira finom lett, hogy az csak na 🙂 Na ezt most jól megmondtam, de tényleg nagyon jó, és aki nem hiszi az próbálja ki 🙂

 

Hát így néznek ki a kis csavart rudacskáim sütés előtt. Ismét egy Szafi receptet hoztam, nemrég találtam és mindenképpen ki szerettem volna próbálni. Múlt héten a kakaóscsiga is nagy sikert aratott a gyerkőcöknél, szóval gondoltam hátha ez is ízleni fog nekik és jelentem így is lett. Domi azért amikor meghallotta, hogy mit készítettem neki mire haza ér az oviból, az autóban egyből rávágta, hogy ezt ő nem szereti, mert hát ugye miért is szeretné 🙂 De szerencsémre hajlandó volt megkóstolni, és elhangzott az a bizonyos mondat, hogy: anya, ez finom…. Már egész jól haladunk ezzel a dologgal, hogy ha valami épp nem tetszik neki, ami azért valljuk be elég sűrűn előfordul, leglább már hajlandó megkóstolni és meg lehet vele beszélni, hogy ha nem ízlik, akkor nem eszi meg, de legalább egy esélyt adjon neki.

Lilinél ez a veszély nem áll fenn, ő szinte bármi amit meglát és ehető, körülbeül 2 másodpercen belül már a szájában is van 😀 Tegyük hozzá, hogy régebben Domi is ilyen volt, szóval próbálom nem elbízni magam. Ha éppen nincs kedvetek csavargatni, szerintem bármilyen formában elkészíthető, de így igazán stílusos és könnyen fogyasztható, szóval jöjjön is a recept.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 3 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 20g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • 10g frissen facsart citromlé
  • 30g Cocomas krém
  • 170g víz
  • 1 mk rum aroma
  • 110g Szafi Reform kenyér-és péksütemény lisztkeverék
  • 50g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék

Krém hozzávalói:

  • kb. 70g darált dió
  • 1-2 tk rum aroma
  • 40-50g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • 30g holland kakaópor
  • 1 tojás fehérje
  • pici víz

Elkészítés

  1. A tésztához külön összekeverjük a száraz és folyékony hozzávalókat, majd a kettőt összedolgozzuk
  2. 10 percet pihenni hagyjuk
  3. Ezalatt elkészítjük a csokis-diós krémet, amihez egyszerűen alaposan elkeverjük a hozzávalókat
  4. A vízből csak 1-2 evőkanálnyira van szükségünk, a lényeg, hogy a massza ne legyen túl folyós, inkább sűrű
  5. A pihentetést követően a tésztából téglalapot nyújtunk, majd az egészre rákenjük a tölteléket
  6. Én ezután körülbelül 5 cm széles csíkokra vágtam a tésztát és ezeket a csíkokat összecsavarva beletettem őket a tepsibe
  7. A tetejüket megkentem egy kis sókuszolajjal
  8. 180 fokra előmelegített sütőben olyan 20-25 perc alatt sülnek meg

Iratkozz fel a híreinkre

és elküldjük a legfrissebb recepteket, információkat.

Sikeresen feliratkozál

Pin It on Pinterest

Share This