Paleo répatorta

Többféle répatorta receptet próbáltam már, de azt kell mondanom eddig ez a legjobb, úgyhogy ezt most meg is osztom veletek. A receptel a Chili és Vanília oldalán találkoztam Mautner Zsófi receptjeként. Én nagyon szeretem őt, az első könyvéből régen sok mindent kipróbáltam és imádtam is őket, de aztán ahogy kiderült az ételérzékenységem, eleinte azt hittem nem tudok majd mindenféle lisztet helyettesíteni, de szerencsére mára ez megváltozott. Viszont ez egy olyan recept amin csak egy dolgot kellett változtatnom a párom tojásfehérje érzékenysége miatt, a többi nagyjából maradt, csak én több répát tettem bele és törökmogyoró hiány miatt csak mandula került a sütibe, viszont így is nagyon finom lett, illetve más édesítőt használtam, szóval ha szeretitek a répatortát, akkor próbáljátok ki ezt a receptet.

Volt egy kis segítségem a turmixolásnál, kevérésnél és a sütésnél is 🙂 Domi, a kisfiam imád ilyenekben segíteni, szóval nálunk ez nagyon jó közös program szokott lenni és nem utolsó sorban a kóstolásnál is egészen máshogy áll hozzá ha az ő keze munkája is benne van az egészben.

Ez egy olyan recept aminek az elkészítésébe ti is bátran bevonhatjátok a gyerkőcöt. Akár a az aprító gombját nyomja, vagy csak kanalazza bele a masszát a tálba, vagy segítsen kimérni a hozzávalókat, rátok van bízva hogyan engeditek őt érvényesülni, de az egészen biztos, hogy késöbb büszkén fogja mesélni, hogy ezt együtt készítettétek.

Hozzávalók

  • 4 tojássárgája
  • 80g Szafi Fitt negyedannyi édesítő
  • 1 kávéskanál só
  • 200g darált mandula
  • 100g kókuszreszelék
  • 150g durvára tört mandula (lehet mogyoró, pisztácia, törökmogyoró)
  • 150g vaj/margarin felolvasztva
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál frissen facsart narancs leve
  • 250g sárgarépa lereszelve

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 160C fokra.
  2. Egy nagy tálba elektromos habverővel keverd habosra a tojás sárgáját az édesítővel és egy csipet sóval.
  3. Mad add hozzá a darált mandulát, a kókuszreszeléket és a durvára tört mandulát.
  4. Utnána az olvasztott vajat, a fahéjat, a narancs kifacsart levét és a reszelt sárgarépát is add hozzá a masszához.
  5. Egy körülbelül 23 cm-es kapcsos tortaformát vajazz ki és öntsd bele az összekevert masszát.
  6. Tedd a sütöbe 50-60 percre, tűpróba segítségével tudod megállapítani, hogy kész van e.
  7. Félidőben, amikor a teteje elkezd pirulni érdemes alufóliával letakarni.

Iratkozz fel a híreinkre

és elküldjük a legfrissebb recepteket, információkat.

Sikeresen feliratkozál

Pin It on Pinterest

Share This