Paleolit palacsinta

Ez a recept úgy jött, hogy van egy kedvenc palacsinta lisztkeverékünk (Szafi Free Palacsinta Lisztkeverék), sokszor eszünk ilyet és már sokféleképpen alakítottam a receptet. Most is így volt, mert valami másra vágytam, a család többi tagja pedig általában jól viseli ezeket a változtatásokat. Bár Domi meg szokta jegyezni, hogy “anya ez nem olyan mint a múltkor,”, vagy “tegnap nem így nézett ki”, de aztán nagy többségben csak megkóstolja és szerencsére egész sokszor át is megy a rostán 🙂 A párommal nem áll fenn ez a helyzet, neki is megvan ugyan, hogy szereti a jól bevált recepteket, de ő jól fogadja azt is ha variálok egy kicsit. Szerencsére 🙂

Hozzávalók

  • 80g Szafi Free Palacsinta lisztkeverék
  • 1 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál zabpehely (nálunk gluténmentes)
  • 2 evőkanál gesztenyeliszt
  • 2 evőkanál nyílgyökérliszt
  • és annyi víz, hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk

Elkészítés

 

  1. Egy edénybe kimérjük a száraz hozzávalókat
  2. Kézi habverővel kevergetjük és közben hozzáadjuk a vizet, addig amíg olyan állagot nem kapunk amilyet szeretnénk. Ha amerikai palacsinta jelleget szeretnénk, akkor hagyjuk a tésztáját jó sűrűre, de ha sima palacsintát, akkor pedig adhatunk hozzá egy kicsit több vizet.
  3. Felmelegítjük a palacsintasütőt és a kókuszolajjal kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat
  4. Ha kész én most cukormentes eperlekvárral töltöttem meg, rászórtam a gyümölcsöket és por eritrittel hintettetem meg a tetejét.
  5. Jó étvágyat 🙂

Iratkozz fel a híreinkre

és elküldjük a legfrissebb recepteket, információkat.

Sikeresen feliratkozál

Pin It on Pinterest

Share This