Paleolit palacsinta

Ez a recept úgy jött, hogy van egy kedvenc palacsinta lisztkeverékünk (Szafi Free Palacsinta Lisztkeverék), sokszor eszünk ilyet és már sokféleképpen alakítottam a receptet. Most is így volt, mert valami másra vágytam, a család többi tagja pedig általában jól viseli ezeket a változtatásokat. Bár Domi meg szokta jegyezni, hogy “anya ez nem olyan mint a múltkor,”, vagy “tegnap nem így nézett ki”, de aztán nagy többségben csak megkóstolja és szerencsére egész sokszor át is megy a rostán 🙂 A párommal nem áll fenn ez a helyzet, neki is megvan ugyan, hogy szereti a jól bevált recepteket, de ő jól fogadja azt is ha variálok egy kicsit. Szerencsére 🙂
Hozzávalók
- 80g Szafi Free Palacsinta lisztkeverék
- 1 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál zabpehely (nálunk gluténmentes)
- 2 evőkanál gesztenyeliszt
- 2 evőkanál nyílgyökérliszt
- és annyi víz, hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
Elkészítés
- Egy edénybe kimérjük a száraz hozzávalókat
- Kézi habverővel kevergetjük és közben hozzáadjuk a vizet, addig amíg olyan állagot nem kapunk amilyet szeretnénk. Ha amerikai palacsinta jelleget szeretnénk, akkor hagyjuk a tésztáját jó sűrűre, de ha sima palacsintát, akkor pedig adhatunk hozzá egy kicsit több vizet.
- Felmelegítjük a palacsintasütőt és a kókuszolajjal kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat
- Ha kész én most cukormentes eperlekvárral töltöttem meg, rászórtam a gyümölcsöket és por eritrittel hintettetem meg a tetejét.
- Jó étvágyat 🙂