Gombakrémleves

 

Nagyon szeretem a krémleveseket. Most épp gombakrémleves volt a menü, amihez a Streetkitchen oldalán találtam egy nagyon jó receptet, amit úgy alakítottam át, hogy mi is ehessük. Azt kell, hogy mondjam nagyon jó lett. Na de ezt nem csak én mondom, hanem volt szerencséje megkóstolni az egyik barátnőmnek, aki őszintén szólva nem feltétlenül rajong a paleo, illetve vega ételek iránt, viszont a gombakrémleves neki is nagy kedvence. Így hát csak kóstolás után árultam el neki, hogy amit épp eszik az rizstejszínnel készült és egy kis nyílgyökérlisztel lett besűrítve. Azt mondta észre sem vette, hogy más íze lenne, pedig ő tényleg elég kritikusan szokta fogadni ezeket a dolgokat, de szerintem ez nála is átment a vizsgán 🙂

Ennek a receptnek az a lényege, hogy a gombát jól meg kell pirítani és szerintem ez adja neki ezt a hihetetlenül jó ízt. Ebből került rá dekorációként is, ami adott neki még egy pluszt.

Hozzávalók

  • 600g gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2szál kakkukfű
  • ½ dl száraz fehérbor
  • 2dl rizstejszín
  • só, bors
  • 5dl víz

 

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a gombát, majd forró serpenyőben jó alaposan pirítsuk meg a háromnegyedét.
  2. Közben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, póréhagymát és fokhagymát, ha kész adjuk hozzá a gombát.
  3. Majd ehhez öntsük hozzá a fehérbort és hagyjuk, hogy elpárologjon az alkoholtartalma.
  4. Közben a maradék gombát is jól lepirítjuk, végül adjuk hozzá a feldarabolt petrezselymet, egy kis oliva olajat és a forró serpenyőben forgassuk össze.
  5. Amikor a gombás hagymás keverékről elpárolgott a fehérbor, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vizet és a rizstejszínt, összekeverjük és körülbelül 10 percig hagyjuk rotyogni.
  6. Majd botmixer segítségével jól összeturmixoljuk.
  7. Tálaláskor tegyünk a levesre a gombás petrezselymes keverékből és fogyaszthatjuk is.
  8. Jó étvágyat 🙂

 

Iratkozz fel a híreinkre

és elküldjük a legfrissebb recepteket, információkat.

Sikeresen feliratkozál

Pin It on Pinterest

Share This